Какво се случи до този час?  Работата на 48-ото Народно събрание

...
Какво се случи до този час? 
Работата на 48-ото Народно събрание
Коментари Харесай

Очаквате ли коалиционно мнозинство в 48-ото Народно събрание?

Какво се случи до този час? 

Работата на 48-ото Народно заседание стартира. Заседанието откри Вежди Рашидов, който е най-възрастният представител на първата мощ в Народното събрание - ГЕРБ-СДС. В речта си той неведнъж прикани новите народни представители да мислят. След това новите национални избраници, петима от които отсъстваха, поставиха клетва. Тържествената част продължи с тирада на президента Румен Радев, който направи послание към депутатите, започвайки с увещание за апела на Иван Рилски. Първият изпит за болшинството е изборът на ръководител на Народното събрание, който сега се гласоподава.

Ще получат ли актуализация на заплатите в Спешната помощ? Това питат на народен митинг незабавните медици. В София митингът се организира пред постройката на Министерския съвет, прояви са планувани и в множеството огромни градове в страната. Основна причина за ефикасния митинг е, че в незабавните центрове от 10 години насам заплатите не са обновени, както и средствата за прехрана на самите центрове. Медиците упорстват категорията на техния труд да бъде приравнена към тази на служителите на реда и пожарникарите, с които те си партнират при изключителни обстановки. Декларация с настояванията на работещите в изпратена до президента, Министерския съвет и всички политически сили в 48-ия парламент.

 

 

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?

Шестима арестувани за това, че отглеждали марихуана, а готовата продукция съхранявали в черква. Къде се случва това? Чуйте в Podcast новините. 

А какво ще кажете за това? 

С тържествено съвещание през днешния ден беше намерено 48-ото Народно заседание. То беше управлявано от Вежди Рашидов, най-възрастният народен представител в този парламент. 240-те национални избраници от седемте партии, които влязоха след изборите в Народното събрание, поставиха клетва да съблюдават Конституцията и да се водят от ползите на народа. На влизане в Народното събрание, президента Румен Радев сподели, че се надява откровено в деня на св. Иван Рилски народните представители да се водят от неговите завещания за примирение и за единство. Служебният министър председател Гълъб Донев е пък " реалист, че българските народни представители ще проявят здрав разсъдък и ще изберат съдружно болшинство.

Ето за какво ви питаме: 



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР